'Wij willen hulp en hoop brengen...'

Mobirise Website Builder

Stichting

In september 2022 werd stichting Care for Charity opgericht.
Het bestuur werd gevormd door Paul, Ilse en Nikolaï en er werd een bankrekening geopend. Omdat de stichting is opgericht conform de eisen voor het ANBI-Keurmerk werd dat aangevraagd en (inmiddels) toegekend.

Met vrijwilligers in het bestuur, in de vrachtwagen(s), bij het innemen en uitzoeken van de hulpgoederen én achter de schermen zal de stichting zich inzetten voor hulp aan mensen in nood.
Omdat wij zien dat Oekraïne nog steeds in grote nood is maar de aandacht voor dit land is afgezwakt (mede door de aardbeving in Turkije en Syrië) willen wij deze mensen juist nu hulp en hoop blijven brengen.  

Hoe het begon....
Paul van den Berg (Zeewolde), werd gevraagd een keer te rijden naar Oekraïne voor het afleveren van hulpgoederen en heeft er, sinds die rit, voor gekozen om dit vaker te gaan doen. Inmiddels zijn er al voor tonnen aan hulpgoederen afgeleverd in Oekraïne, vooral bij weduwen, wezen, gehandicapten en achtergebleven kinderen. Met een bestelbus  en ook een kleine vrachtwagen rijdt hij sindsdien namens ‘Care for Charity’ regelmatig dit gevaarlijke gebied in. 
Inmiddels na vele ritten met (gehuurde) vrachtwagens, is er na een periode van geld inzamelen en fondsen werven (2023/2024) een vrachtwagen aangekocht en is er voldoende geld voor een oplegger.  Met deze (voor ons) nieuwe vrachtwagen hopen we de grote hoeveelheid ingezamelde goederen z.s.m. weg te kunnen brengen. 
We blijven afhankelijk van giften en donaties voor de diesel die nodig is om naar en door Oekraïne te rijden (€3000,- per rit)

Oekraïne

Sinds de zomer van ‘22 worden vooral vrouwen, die (door de oorlog) weduwe zijn geworden en niet kunnen vertrekken, weeshuizen en gehandicapten voorzien van hulpgoederen, kleding en beddengoed, naast andere noodzakelijke materialen. Ook gaan in de vracht regelmatig Bijbels (in het Oekraïens) mee.

Vooral in de winter, maar ook omdat elektriciteit slechts enkele uren per dag beschikbaar is door aanhoudende stroomuitval, zijn de aggregaten een levensbehoefte geworden voor velen in Oekraïne.

Doordat de oorlog voortduurt, is er ook een toenemend tekort aan de meest urgente zaken zoals medische en hygiënische producten en voedsel.

Mobirise Website Builder

Doe je ook mee?

Onze stichting kan niet zonder jouw hulp, of het nu gaat om het leveren van hulpgoederen of het doneren van geld voor het onderhoud en de onmisbare brandstof voor onze vrachtauto's.

We hopen samen met jou zoveel mogelijk mensen in dit door oorlog verscheurde land te hulp te komen en er zo hulp en hoop te brengen.

Volg ons ook op Social Media

Copyright © 2023 Care for Charity. Alle rechten voorbehouden.    KVK: : 87590093